domingo, 9 de enero de 2011

Bosc temperat o caducifoli

Toni:

Característiques:
Aquest tipus de bioma es troba en les zones temperades del nostre planeta, aquest bosc substitueix el bosc de coníferes en les zones on la temperatura és suau i la humitat és abundant.
La temperatura oscil·la entre els 0º i els 20º i la precipitació entre els 750 i els 2500 mm, tot i això cap a l'hivern no hi ha tanta precipitació i en alguns casos hi ha manca d'aigua.
A l'hivern la major part d'aquest bioma queda gelat per això els arbres tenen les arrels endins el sòl ja que la glaçada només glaça la superfície del sòl.
Flora:
A l'hemisferi nord la flora que predomina és els faigs, els roures, els avellaners, els oms, els castanyers i nombrosos arbustos. Els arbres que habiten en aquest bioma són de fulla caduca i gràcies a això els sòl és fèrtil ja que les fulles caigudes li aporten nutrients.
Fauna:
Aquest bioma té una varietat extensa d'animals com els cérvols, els gripaus, els esquirols, óssos, serps, ocells, salamandres...

Situació:
Aquest bioma es troba a l'Europa occidental (França, Irlanda, Regne unit, Alemanya, Polonia, Romania, l'extrem del sud-oest de Rússia ...), també es troba a la costa xinesa, a Japó, a la costa est d'Austràlia, al sud de Xile i Argentina i a l'est dels Estats Units.

Imatges:
Fauna:

Esquirol oriental

Opòssum

Ós negre

Ós rentador

Flora:

Roure

avellaner

faig

castanyer

Clima i paissatge:

Nova York

Illinois

Illinois

Illinois

Curiositats:
Aquest bioma és casi absent en l'hemisferi sud.
Els arbres d'aquest bioma són buscats per les seves bones característiques per això per evitar la seva extinció la major part d'aquest bioma és una zona protegida.

4 comentarios: